default-image

Χαρδούβελης:"Εγώ δεν αποσύρω καταθέσεις αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ"

Οικονομία
Χαρδούβελης:"Εγώ δεν αποσύρω καταθέσεις αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευθεία διαφωνία με τη "λαϊκιστική" γραμμή που έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη εξέφρασε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εκπομπή "Ανατροπή" στο Mega, δήλωσε ότι αντίθετα με τα όσα είχαν πει Γεωργιάδης (ευθέως) και Βούλτεψη, ο ίδιος δε θα αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες «όποιος κι αν έλθει επάνω» (στην εξουσία): «Το τραπεζικό σύστημα είναι σημαντικό να το προστατεύσουμε. Η μεγαλύτερη προστασία των stress tests είναι η προστασία στις καταθέσεις. Ακόμα και το χειρότερο στραβό να πάει στην ελληνική οικονομία, οι τράπεζες έχουν τα κεφάλαια να προστατεύσουν τις καταθέσεις», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Άρα εγώ πιστεύω ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και δεν θα αποσύρω τις καταθέσεις μου όποιος και εάν έρθει επάνω».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι θα υπάρξει μια "περίοδος προσαρμογής " - από 6 μήνες έως 1 χρόνο - μέχρι να υπάρξει η πλήρης έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι σε αυτή την περίοδο δε θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία των δανειστών.

Μιλώντας, τόνισε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης παραμένει "έξοδος από το μνημόνιο". Δε θα μας τραβούν από το αφτί από την 1η Ιανουαρίου. Θα μας αφήνουν ελεύθερους να αποφασίσουμε. Θα έχουμε μία νέα σχέση με τους Ευρωπαίους. Θα είναι μία διαφορετική σχέση που θα είναι αντιληπτή και στα μέσα ενημέρωσης και στους πολίτες. Η νέα σχέση είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης», είπε και πρόσθεσε ότι «το ΔΝΤ δε θα φύγει εντελώς θα είναι παρατηρητής».

Δήλωσε πως «ελπίζουμε πριν από τη προεδρική εκλογή να έχουμε τη συμφωνία για το Μνημόνιο και το χρέος. Θα το θέλαμε. Αλλά, δεν εξαρτάται μόνον από εμάς. Είναι δύο αυτοί που χορεύουν ταγκό. Ίσως και τρεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News