default-image

Γ. Τζωρτζάκης: "Αιτία πολέμου η παρακράτηση επιδοτήσεων"

Κρήτη
Γ. Τζωρτζάκης: "Αιτία πολέμου η παρακράτηση επιδοτήσεων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιτία πολέμου φαίνεται να είναι για τους αγρότες η παρακράτηση ποσών από τις κουτσουρεμένες επιδοτήσεις λόγω ΚΑΠ, που αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους κατά το ήμισυ μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοέμβρη.

Ανοικτό αφήνουν ακόμα και το ενδεχόμενο να κλείσουν τους λογαριασμούς μπλοκάροντας το σύστημα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να κινηθεί σε αυτή τη γραμμή αντί της ρύθμισης των χρεών που ζητούν οι παραγωγοί εδώ και δύο χρόνια.

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, από τους οποίους ζητούν να αναθεωρήσουν τους σχεδιασμούς τους για την παρακράτηση ποσού από τις κοινοτικές ενισχύσεις-επιδοτήσεις προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και Δημόσιο, στέλνουν και οι αγρότες του Λασιθίου.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως τονίζουν, η αντίδραση των αγροτών θα είναι καθολική. Οι υπογράφοντες την επιστολή από την ΕΑΣ Ιεράπετρας, τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας και τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Σητείας επισημαίνουν πως η παρακράτηση των αγροτικών ενισχύσεων είναι παράνομη σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανονισμούς.

Οι όποιες οφειλές των αγροτών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς μπορούν να εισπραχθούν μέσω της ρύθμισης που ήδη προωθείται, τονίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News