default-image

Σε απεργία οι εργαζόμενοι της ΕΑΣΗ για τα χρωστούμενα

Κρήτη
Σε απεργία οι εργαζόμενοι της ΕΑΣΗ για τα χρωστούμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πληρωμή των δεδουλευμένων τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, που βρίσκονται ήδη σε 48ωρη απεργία.

«Ζητήσαμε την κατανόησή τους. Πέρυσι διαθέσαμε 900.000 ευρώ για τις πληρωμές οφειλών προς τους εργαζόμενους. Φέτος περιμένουμε το δάνειο και λόγω διαδικαστικών προβλημάτων δεν έχουν έρθει ακόμα τα χρήματα από την Τράπεζα Πειραιώς. Τους τα έχουμε εξηγήσει. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε και δεν το κάνουμε;», τόνισε σε δηλώσεις του στο neakriti.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης.

Συμπαράσταση ΕΚΗ

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη συμπαράστασή του «στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Ένωσης Ηρακλείου, που εδώ και πολλούς μήνες έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση, λόγω της παύσης πληρωμών από την οργάνωση.

Για άλλη μία φορά, όπως αποδεικνύεται, αυτός που την πληρώνει είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος, και μάλιστα στη συγκεκριμένη οργάνωση οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει το "μάρμαρο" με το ίδιο τους το αίμα, μετά από τα θανατηφόρα δυστυχήματα τους τελευταίους μήνες, αλλά και με αθρόες απολύσεις.

Καλούμε τη διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου να δώσει λύση άμεσα στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων, καθώς και την κυβέρνηση να στηρίξει τις συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας προς όφελος των παραγωγών και των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News