Οικονομία

Ομιλία Ντ. Ντόχερτυ για την αναγεννητική γεωργία στο Πάνορμο

Στην Κρήτη, στο πλαίσιο του τριήμερου Εργαστήριου Αναγεννητικής Γεωργίας το οποίο διοργανώνουν οι "Φίλοι του Βοτανικού Πάρκου Απηγανιά" και του Permaculture in Greece και θα γίνει στον Απηγανιά Ιεράπετρας από τις 24 έως 26 Οκτωβρίου, βρίσκεται ο Αυστραλός σχεδιαστής τοπίου, αγρότης και δάσκαλος Ντάρεν Τζ. Ντόχερτυ.

Ο κ. Ντόχερτυ θα απευθύνει ανοιχτή ομιλία με θέμα την Αναγεννητική Γεωργία στο "Χαρουπόμυλο" στο Πάνορμο την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 18:30. Την εκδήλωση διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου "Επιμενίδης".

Ο Ντάρεν Τζ. Ντόχερτυ είναι αγρότης πέμπτης γενιάς από την Αυστραλία. Σχεδιαστής, συγγραφέας και εκπαιδευτής, έχει 20 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη αγροτικών επιχειρήσεων και φυσικών οικοσυστημάτων σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου και έχει διδάξει πάνω από 190 σεμινάρια και εργαστήρια Αναγεννητικής Γεωργίας και Ζωής, σε περισσότερα από 12.000 άτομα από το 2001, σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ωκεανία. Έχει επίσης ολοκληρώσει σχεδόν 2.000 σχέδια ανάπτυξης γης από το 1993 σε 47 χώρες και είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως πρωτοπόρος στα κινήματα της Αναγεννητικής Γεωργίας και της Permaculture.

Σε παγκόσμιο επίπεδο πολλοί από τους αποφοίτους των σεμιναρίων του Ντάρεν Ντόχερτυ βρίσκονται στην αιχμή του κινήματος για την αναγεννητική γεωργία και τα φυσικά οικοσυστήματα.

Ο Ντάρεν είναι ο δημιουργός της πλατφόρμας Regrarians, η οποία περιγράφει μια στρατηγική και ορθολογική διαδικασία για την ανάπτυξη αναγεννητικών γεωργικών συστημάτων.

Σχόλια