default-image

Εβδομάδα εξελίξεων για μεταγραφές και κενά

Οικονομία
Εβδομάδα εξελίξεων για μεταγραφές και κενά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  Μέσα στην εβδομάδα θα αποσταλούν στα AEI οι αιτήσεις μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως έγινε γνωστό αίτηση για μετεγγραφή κατέθεσαν τελικά 12.848 φοιτητές, αριθμός που σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο είναι διαχειρίσιμος.

«Ο αριθμός είναι τελικά κατώτερος του αναμενομένου, άρα είναι ευκολότερο το πρόβλημα.  Επίσης έχουμε εικόνα από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα Ίδρυμα το οποίο να δέχεται μεγάλο κύμα, ούτε κανένα Ίδρυμα από το οποίο να φεύγει κόσμος που να του απειλεί την ύπαρξη του. Από ορισμένα Πανεπιστήμια φεύγουν, αλλά δεν φεύγει αριθμός που να κλονίζει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και αν αυτό συγκριθεί και συσχετιστεί με το γεγονός ότι δώσαμε περισσότερες θέσεις στα Πανεπιστήμια σε φοιτητές στα περιφερειακά φέτος, τότε νομίζω ότι είμαστε στα ίδια» είπε ο υπουργός σύμφωνα με το Σκάϊ.gr.

«Εμείς πιστεύουμε ότι διασώθηκαν και οι δύο στόχοι, επιτεύχθηκαν και οι δύο στόχοι και να μπορεί ένας άνθρωπος που έχει οικονομικά προβλήματα να σπουδάσει το παιδί του και ταυτόχρονα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να λειτουργούν» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των κενών

Σήμερα παράλληλα αναμένεται και η εκτίμηση του αριθμού των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της χώρας από το υπουργείο παιδείας.

Στα 1064 στη Δευτεροβάθμια λένε οι εκπαιδευτικοί , ενώ μαζί με την πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή ξεπερνούν τις 5000.

Από την αρχή του σχολικού έτους οι άδειες κύησης ανέρχονται σε 300-400.

Ο Υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των κενών που προβλέπει ο νόμος, οι υπουργικές αποφάσεις και οι κανονιστικές πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News