default-image

Ν. Δένδιας: Έως τις αρχές Νοεμβρίου η λύση για τα "κόκκινα" δάνεια

Οικονομία
Ν. Δένδιας: Έως τις αρχές Νοεμβρίου η λύση για τα "κόκκινα" δάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύση στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και τις παρατηρήσεις που έχει θέσει η τρόικα έως τις αρχές Νοεμβρίου εκτίμησε ότι θα δοθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι έως το Δεκέμβριο θα υπάρξει και νέος αναπτυξιακός νόμος, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί ο νέος νόμος για το ΕΣΠΑ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στις παρατηρήσεις της τρόικας για τα κόκκινα δάνεια ο υπουργός τόνισε ότι ένα θέμα ήταν «η παρουσίαση διασταυρώσεων με τα στοιχεία του χρέους προς το δημόσιο και του χρέους προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά κατηγορία, μία κατηγοριοποίηση δηλαδή, η οποία δεν εξαρτάται από μας, θα δουλέψουμε μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και με τα ασφαλιστικά ταμεία για να τους την παρουσιάσουμε».

Το δεύτερο ζήτημα, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ήταν οι επιφυλάξεις που διατύπωσαν «και ζήτησαν την εξατομίκευση των 1.000 πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτό το ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά επειδή η συνολική προσέγγιση που προτείνουμε εμείς πιάνει και τα χρέη προς το δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτό μας περιέλαβε κι εμάς. Κάτι για το οποίο ούτως ή άλλως το νομοθέτημα το δικό μας, η πρόταση την οποία έχουμε καταθέσει περιλαμβάνει εξατομίκευση στα μεγάλα, αλλά εάν θέλει η τρόικα να το κάνουμε ακόμα πιο σαφές,αυτό δεν μας χαλάει».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Δένδιας «ούτως ή άλλως εμείς δεν θα νομοθετούσαμε πριν από τις 25 Οκτωβρίου και το καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε αυτό, για να τελειώσουν τα stress tests των τραπεζών. Άρα από εκεί και πέρα υπολογίζω ότι με την τρόικα θα μπορέσουμε να έχουμε βρει μια άκρη τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου».

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα για τις επενδύσεις ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στον  καινούργιο νόμο για το ΕΣΠΑ λέγοντας ότι θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ σημείωσε ότι «σ' ένα διάστημα από τώρα που μιλάμε μέχρι τον Δεκέμβριο  θα υπάρξει και νέος αναπτυξιακός νόμος».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «η λογική των «θαλασσοδωρεών» δεν είναι η λογική αυτής της κυβέρνησης. Η λογική αυτής της Κυβέρνησης είναι η στοχευμένη παρέμβαση μέσω κινήτρων, σαφών κινήτρων, σε μεγάλο βαθμό φορολογικών κινήτρων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News