default-image

Απάντηση Αρναουτάκη μέσω ΒΟΑΚ και ΕΤΕπ περί λαϊκιστών

Κρήτη
Απάντηση Αρναουτάκη μέσω ΒΟΑΚ και ΕΤΕπ περί λαϊκιστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την χρηματοδότηση του Βόρειου οδικού Άξονα Κρήτης μέσω προγράμματος με την ονομασία «Πληρωμές διαθεσιμότητας χωρίς διόδια» ανακοίνωσε ότι επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζας Επενδύσεων μέσω του κλιμακίου της, που μαζί με στελέχη της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και συζήτησαν διεξοδικά την υφιστάμενη συνεργασία της ΕΤΕπ με την Παγκρήτια Τράπεζα και την επέκτασή της σε νέα χρηματοδοτικά προϊόντα ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου.

Όπως αναφέρθηκε, ο ιδιώτης θα αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο και σε βάθος χρόνου θα πληρώνεται μέσω ΕΤΕπ .Επίσης   θα είναι υπεύθυνος για την  συντήρηση του έργου ενώ αν προκύψει κάποιο πρόβλημα τότε θα υπάρχει μείωση του ποσού που πρέπει να λαμβάνει . Όπως έγινε γνωστό ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί και σε άλλα έργα από την ΕΤΕπ σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης,

Από την πλευρά του μάλιστα ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης  δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή υπογραμμίζοντας μάλιστα στις δηλώσεις του ,με δεικτικό ύφος ,μεταξύ άλλων: "Να πως γίνονται τα έργα για όσους μας κατηγορούν για λαϊκισμό. "Δήλωση που παραπέμπει σαφέστατα στις δηλώσεις που έκανε προ ημερών μέσα από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο Ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης για τον ΒΟΑΚ και το θέμα των διοδίων ο οποίος  τότε είχε αποκαλέσει "λαϊκιστές" τους πολέμιους των διοδίων στην Κρήτη

Παράλληλα το κλιμάκιο της ΕΤΕΠ στην διάρκεια της ίδιας σύσκεψης στην Περιφέρεια εκδήλωσε ενδιαφέρον και για άλλα μεγάλα έργα ,όπως την δημιουργία του νέου αεροδρομίου Καστελίου, την αξιοποίηση του παλιού αλλά και σχολικά συγκροτήματα

Ακούστ τι  ειπώθηκε απο στέλεχος της ΕΤΕπ με το πέρας της σύσκεψης στην Περιφέρεια

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Επαφές

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ΕΤΕπ και πιο συγκεκριμένα σήμερα θα πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τους Δήμους Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδος, όπου και επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το σοβαρό θέμα του αεροδρομίου Καστελίου, καθώς υπάρχει αίτημα από ελληνικής πλευράς για χρηματοδότηση της επένδυσης από την ΕΤΕπ.

Με ντόπιες επιχειρήσεις

Επίσης, για αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τοπικές επιχειρήσεις για την παρουσίαση των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν εταιρείες, κυρίως από τους τομείς των τροφίμων, του τουρισμού και της ενέργειας, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας τις ανάγκες τους σε επενδυτικά κεφάλαια και κεφάλαια κίνησης και τη δυνατότητα άντλησής τους από την ΕΤΕπ, μέσω της συνεργασίας της με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Η ΕΤΕπ αποτελεί αυτή τη στιγμή το μοναδικό τραπεζικό αποκούμπι της χώρας μας από το εξωτερικό, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης, καθώς χρηματοδοτεί και έργα και επιχειρήσεις αλλά και υποδομές, σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι οι επιχειρήσεις που χρειάζονται κεφαλαιακή στήριξη αυτή τη στιγμή στο Ηράκλειο είναι δεκάδες. Για το σκοπό αυτό, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, η συνεργασία της Παγκρήτιας με την ΕΤΕπ συνεχίζεται και μάλιστα αναμένεται να επεκταθεί. «Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είναι ο μοναδικός τραπεζικός οργανισμός από το εξωτερικό. Καμία άλλη τράπεζα δεν παρέχει ρευστότητα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Όπως επίσης και ένας σημαντικός συνεργάτης για τη χώρα μας είναι και η Παγκρήτια, η οποία έχει διαθέσει μεγάλα ποσά στην Κρήτη, της τάξης των 200 εκατομμυρίων. Η συνεργασία της ΕΤΕπ με την Παγκρήτια είναι μακρόχρονη. Είμαστε λοιπόν μπροστά στη νέα προγραμματική περίοδο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, τα τρία κορυφαία στελέχη της ΕΤΕπ, που θα βρεθούν στον τόπο μας, θα μιλήσουν με τις επιχειρήσεις προκειμένου να ακούσουν τις ανάγκες τους και να τους ενημερώσουν για τα νέα προϊόντα, ώστε να διαμορφώσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διατεθούν», ανέφερε ο κ. Μυρτάκης μιλώντας σχετικά με το τι θα ειπωθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής.

Σανίδα σωτηρίας

Υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις και μεγάλη καινοτομία και τα νέα προϊόντα χρηματοδότησης αναμένεται να αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας τόσο για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας όσο και για τις νέες. Ωστόσο, επισημαίνοντας τις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και τη χρηματοδότηση της χώρας μας αυτή τη στιγμή, ο κ. Μυρτάκης δήλωσε πως «η χρηματοδότηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά περιορισμένη για αρκετούς λόγους. Μεταξύ αυτών είναι και η μειωμένη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα, καθώς έχουν περιοριστεί οι καταθέσεις. Δεν υπάρχει διατραπεζική και τα διαθέσιμα του κόσμου είναι ελάχιστα. Τα χρήματα που θα διατεθούν από την ΕΤΕπ θα αφορούν πιθανότατα ένα πανελλαδικό μέγεθος, χωρίς όμως να είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για συγκεκριμένα ποσά. Όπως την προηγούμενη φορά εκτός από τα επενδυτικά δάνεια είχαμε και κεφάλαια κίνησης, πιθανόν στην προκειμένη περίπτωση το κομμάτι αυτό να συζητηθεί πιο διεξοδικά και σε μεγαλύτερο ποσοστό. Καθώς αυτό αποτελεί μεγάλη ανάγκη για τη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας», τόνισε ο κ. Μυρτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News