Οικονομία

Παράθυρο συνταξιοδότησης το Γενάρη για αγρότες γεν. το 1948

Ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες που έχουν γεννηθεί το 1948 και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα να συνταξιοδοτηθούν τον ερχόμενο Γενάρη, αντί για τον Ιούνιο, εξετάζει η κυβέρνηση.

Το θέμα τέθηκε στον πρωθυπουργό από βουλευτές της συμπολίτευσης (Ι. Τζαμτζής, Φ. Αραμπατζή, Μ. Χαρακόπουλος) στον πρωθυπουργό στο περιθώριο της τελετής του αγιασμού στη Βουλή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, στα «πηγαδάκια» που αναπτύχθηκαν στο καφενείο της Βουλής όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα ο κ. Σαμαράς.

Βεβαίως, το αίτημα να θεσπιστεί μεταβατική περίοδος συνταξιοδότησης για τους αγρότες που γεννήθηκαν τα έτη 1848-1949 και οι οποίοι έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και επίσης έχουν διακόψει οριστικά το επάγγελμά τους δεν είναι καινούργιο. Πολλοί βουλευτές έχουν κατ' επανάληψη επισημάνει την ανάγκη να υπάρχει ένα μεταβατικό καθεστώς ώστε οι αγρότες αυτοί να πάρουν σύνταξη τον Ιανουάριο του 2015 αντί για τον Ιούνιο του 2015, όπως ισχύει με το τωρινό καθεστώς.

«Μέσα σε μια μέρα οι αγρότες αυτοί αποφασίστηκε να πάρουν σύνταξη στα 67 έτη και όχι στα 65», είπαν χαρακτηριστικά στον κ. Σαμαρά οι βουλευτές.

Σύμφωνα τουλάχιστον με μαρτυρίες παριστάμενων, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Σταϊκούρα και του ζήτησε να βρει λύση στο πρόβλημα.

Μένει να δούμε αν τελικά αυτό θα γίνει.

Πηγή: agronews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια