Οικονομία

ΔΕΗ: Οι πλούσιοι τη φεσώνουν – οι φτωχοί την πληρώνουν

Περισσότεροι από 20.000 μπαταχτσήδες μπαίνουν στο... στόχαστρο της ΔΕΗ, οι οποίοι αν και διαβιούν πολυτελή βίο, έχοντας στην κατοχή τους πολυτελείς μεζονέτες με θερμαινόμενες πισίνες και κερδοφόρες επιχειρήσεις, δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Την ίδια ώρα ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθα νοικοκυριά και μικροί καταστηματάρχες στριμώχνονται στις ουρές... των πρακτορείων της ΔΕΗ για να ρυθμίσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», οι 20.000 έχουν αφήσει «φέσι» ύψους 200 εκατ. ευρώ και η εταιρεία τούς αναζητά για να εισπράξει τα ποσά.

Πολλοί χρωστούν ακόμη και περισσότερα από 150.000 ευρώ αλλά τον μέσο όρο του χρέους να είναι στα 10.000.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες ξεχωρίζει η περίπτωση της κυρίας από την Πεντέλη που έχει μια… φτωχική μεζονέτα με δύο θερμαινόμενες μάλιστα πισίνες. Η κυρία αυτή έχει φαίνεται άλλες προτεραιότητες και έτσι έβαλε φέσι στη ΔΕΗ περίπου 13.000 ευρώ.

Παρά τα ειδοποιητήρια δεν σταμάτησε ποτέ να θερμαίνει τις πισίνες της και έτσι έχει δοθεί πλέον εντολή να κοπεί το ρεύμα στο... φτωχικό της.

Άλλη περίπτωση που βγάζει μάτι είναι ένα πολυτελές και γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης είχε βρει το κόλπο και έκλεβε ρεύμα με καλώδιο από τον στύλο της ΔΕΗ. Η ζημιά προς την επιχείρηση υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ.

Άλλη εταιρεία, στα βόρεια προάστια αυτή τη φορά, εμπόδιζε τους υπαλλήλους επί 12 μήνες να φτάσουν ως τα ρολόγια και να κάνουν καταμέτρηση της κατανάλωσης, κάπως έτσι το φέσι υπολογίζεται ότι πέρασε τις 3.000 ευρώ.


Σε άλλη περίπτωση μια εταιρεία όταν αφού δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς της κόπηκε η παροχή βρήκε τρόπο. Με ένα καλώδιο άρχισε να κλέβει ρεύμα από το κοινόχρηστο της πολυκατοικίας όπου έχει την έδρα της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια