Οικονομία

Στη βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού, έχοντας την ανοχή της τρόικας, καθώς όπως σημείωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση κωδικό προς κωδικό, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν προβλέπονται νέα μέτρα, αντίθετα υπάρχουν κάποιες ελαφρύνσεις.

Παράλληλα, η πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι 2,8% με 2,9% του ΑΕΠ, δηλαδή κοντά στο στόχο του προγράμματος για 3%.

Το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του υπουργείου Οικονομικών για τις φοροελαφρύνσεις που θέλει να ξεκινήσουν άμεσα, είναι η καλή πορεία των εσόδων και το Σεπτέμβριο, καθώς υπερκάλυψαν το στόχο και σημείωσαν αύξηση 16% σε σχέση με πέρσι, κυρίως λόγω των πληρωμών του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με το Mega, στο προσχέδιο θα ενσωματωθεί η πρώτη δέσμη των ελαφρύνσεων, δηλαδή 100 δόσεις για οφειλές σε εφορίες και ταμεία, η μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 30%, η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση.

Επιπλέον, θα εγγραφεί κονδύλι για τους ένστολους, που καλύπτει τα αναδρομικά αλλά και τις αυξήσεις των αποδοχών τους, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια