default-image

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των συζητήσεων Γ. Βρούτση-τρόικας

Οικονομία
Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των συζητήσεων Γ. Βρούτση-τρόικας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη σημερινή συνάντηση, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα και σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του υπουργείου, έπειτα από τη συνάντηση που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ενθαρρυντικά φαίνεται να ήταν τα αποτελέσματα.

Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Άννας Στρατινάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών τελείωσε λίγο πριν τις 21:00 και υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων.

Ακόμη ανέφερε ότι με τη σημερινή συνάντηση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα και πρόσθεσε σε αυτή έγινε εκτενής παρουσίαση των σχεδίων του υπουργείου για την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (3863/2010), από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, εξετάσθηκε με λεπτομέρειες, το σχέδιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για τα εργασιακά, το οποίο αποτελεί και θέση της ελληνικής κυβέρνησης χωρίς οι εκπρόσωποι των δανειστών να εκφράσουν αντιρρήσεις.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής είχε προηγηθεί η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, για την ρύθμιση του θέματος των «κόκκινων» δανείων το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να περιλαμβάνει και διαγραφή προσαυξήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News