default-image

Οι ελληνικές θέσεις για το χρέος στη συνάντηση Αντ. Σαμαρά-Γιούνκερ

Οικονομία
Οι ελληνικές θέσεις για το χρέος στη συνάντηση Αντ. Σαμαρά-Γιούνκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις ελληνικές θέσεις για το χρέος και γενικότερα την πορεία της οικονομίας εξέθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο πλαίσιο της συνάντησή τους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το ελληνικό ζήτημα είναι το πρώτο που επιθυμεί να αντιμετωπίσει αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην προεδρία της Κομισιόν την 1η Νοεμβρίου.

Μεταξύ των δύο ανδρών, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, διεξήχθη συζήτηση εργασίας επί συγκεκριμένων θεμάτων, εξηγώντας ότι ο κ. Γιούνκερ είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν και η σημασία της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του για τις ελληνικές θέσεις πάνω σε μία σειρά θεμάτων υψηλού ενδιαφέροντος.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και πως «αποστολή μας ήταν να αντιληφθεί σε βάθος τις ελληνικές θέσεις και για το χρέος».

O κ. Γιούνκερ, ωστόσο εμφανίστηκε θετικός όπως διευκρινίζεται «δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αλλά είναι βασικός παίκτης». Ο ίδιος εξήγησε ότι θέλει να έχει καθαρή άποψη και καλή γνώση, διότι το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα, που θέλει να αντιμετωπίσει μετά την 1η Νοεμβρίου, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ως προέδρου της Κομισιόν.

Στο γεύμα εργασίας που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ανδρών, εκτός από τους κ.κ. Σαμαρά και Γιούνκερ, παρακάθισαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News