default-image

Συνάντηση Δένδια-τρόικας με επίκεντρο τα "κόκκινα" δάνεια

Οικονομία
Συνάντηση Δένδια-τρόικας με επίκεντρο τα "κόκκινα" δάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί της Τετάρτης η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια.

Μία λίστα περίπου είκοσι θεμάτων αποτελεί το αντικείμενο της συνάντησης, με σημαντικότερο τη νομοθετική ρύθμιση για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα θεσπίζονται κριτήρια με βάση τις ταμειακές ροές, τα μικτά κέρδη και το αντικείμενο δραστηριότητας για τις μικρότερες επιχειρήσεις, ενώ για τις μεγαλύτερες το κριτήριο της επιλογής θα το καθορίζουν οι τράπεζες.

Πάντως, παράγοντες του υπουργείου εκτιμούν, σύμφωνα με το protothema.gr, ότι δε θα υπάρξει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, για ενιαία διευθέτηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τις τράπεζες καθώς η τρόικα έχει συμφωνήσει επί της αρχής.

Σημειώνεται πάντως ότι η τρόικα έχει ζητήσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την εκτίμηση για τις οικονομικές επιπτώσεις της ρύθμισης στην οικονομία και τον προϋπολογισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News