default-image

Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί (Ηχητικά)

Κρήτη
Στους δρόμους σήμερα οι εκπαιδευτικοί (Ηχητικά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας των αναπληρωτών, ωρομισθίων και ανέργων εκπαιδευτικών Ηρακλείου στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης σήμερα το μεσημέρι, καθώς το υπουργείο καταργεί τους πίνακες των αδιόριστων και προχωρά σε προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω των προγραμμάτων της κοινωφελούς εργασίας, λόγω έλλειψης διαθέσιμων πιστώσεων από το ΕΣΠΑ.

Λ. Μάρκου: «Η παιδεία παραμένει στο απόλυτο μηδέν»

«Παραμένουν ευρηματικοί στους τίτλους, αλλά αναποτελεσματικοί στην ουσία. Κοινωνικό σχολείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο, κοινωνικό κράτος… Είμαστε όμως στο απόλυτο μηδέν. Δεν μπορούν να καλύψουν την πρωινή βάρδια και φροντίζουν δήθεν για την απογευματινή, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω άλλου υπουργείου, προκειμένου να πλήξουν τις εργασιακές σχέσεις», ήταν τα πρώτα σχόλια του προέδρου της ΕΛΜΕ Λάζαρου Μάρκου στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Γ. Μακράκης: «Η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών συνεχίζεται»

«Κατηγοριοποιούν σχολεία και εκπαιδευτικούς. Στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Η διαρροή μαθητικού δυναμικού θα είναι συνεχώς αυξητική».

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" Γιώργος Μακράκης , εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τον πίνακα των αναπληρωτών για την πρόσληψη όλων όσοι απαιτούνται για τις ανάγκες της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

http://www.youtube.com/watch?v=sRcFOx2iChI

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News