Οικονομία

Εξαγορά της “Citi” από την Alpha Bank

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Alpha Bank, σε συνέχεια λήψεως των οικείων κανονιστικών εγκρίσεων, την 30ή Σεπτεμβρίου 2014, ολοκλήρωσε την εξαγορά των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citibank ("Citi"), συμπεριλαμβανομένου του  Diners Club στην Ελλάδα.

Η εν λόγω συναλλαγή περιλαμβάνει τις εργασίες Wealth Management με υπό διαχείριση κεφάλαια ευρώ 2,0 δισ. (εκ των οποίων καταθέσεις ύψους ευρώ 0,9 δισ.), καθαρό υπόλοιπο χορηγήσεων (κυρίως πιστωτικών καρτών), ύψους Ευρώ 0,4 δισ., καθώς και τα 20 καταστήματα του δικτύου Λιανικής Τραπεζικής, τα οποία εξυπηρετούν 480.000 Πελάτες.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των εργασιών Λιανικής Τραπεζικής της Citi, η Alpha «ισχυροποιεί περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική τραπεζική αγορά και εμπλουτίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στους πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Η συνεργασία με το Diners Club, ένα εμπορικό σήμα υψηλού κύρους, ενισχύει επίσης σημαντικά την ήδη ισχυρή παρουσία της Τραπέζης στην αγορά των πιστωτικών καρτών. Αξιοποιώντας ένα  αναγνωρισμένο και επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο, η Alpha Bank θα ενισχύσει τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχει στην ελληνική αγορά, προκειμένου να εξασφαλίσει έναν μοναδικό συνδυασμό νέων πλεονεκτημάτων για όλους τους πελάτες της», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια