default-image

Συνάντηση Κεγκέρογλου-Εργατικών Κέντρων Κρήτης

Κρήτη
Συνάντηση Κεγκέρογλου-Εργατικών Κέντρων Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, στην οποία του τέθηκαν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν εδώ και αρκετό καιρό το σύνολο των εργαζομένων, όπως "μαύρη"-ανασφάλιστη εργασία, επεκτασιμότητα-υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, πλήρης επαναφορά του Επιδόματος Ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους, κ.ά.

Επίσης ζήτησαν την υποχρεωτική καταβολή της μισθοδοσίας μέσω τράπεζας, ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ που δεν μπορούν να αποπληρωθούν από πολλούς εργαζομένους και επανέλαβαν το θέμα της μη καταβολής εδώ και τρία χρόνια των ιατροφαρμακευτικών δαπανών από το ταμείο Υγείας ΤΑΥΤΕΚΩ στους εργαζόμενους των συνεταιριστικών και ιδιωτικών τραπεζών.

Τα Εργατικά Κέντρα του νησιού ζήτησαν την άμεση επίλυση των παραπάνω ζητημάτων όχι μόνο προς όφελος των εργαζομένων αλλά προς όφελος των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για μία σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση επίλυσης των παραπάνω ζητημάτων.

Σ. Βαρδάκης: «Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά»

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται κι έχοντας απέναντί μας ένα πολύ σκληρό υπουργό κάναμε ακόμα μία προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσουμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους», είπε στο Ράδιο 9,84 και στη δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News