Οικονομία

Στο τραπέζι η μείωση ΦΠΑ σε γάλα, ψωμί, ελαιόλαδο

Σχέδιο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ώστε να το θέσει προς συζήτηση  στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη η οποία έχει στόχο την ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων από τη μείωση του φόρου σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όπως για παράδειγμα το ψωμί, το γάλα και το ελαιόλαδο, που θεωρούνται βασικά για το καλάθι των νοικοκυριών.


Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα έχει τεθεί ξανά στο παρελθόν και συγκεκριμένα την άνοιξη του 2013, ωστόσο είχε μπει στον πάγο καθώς η κυβέρνηση τότε θα έπρεπε να καλύψει το κενό με ισοδυναμία, τα οποία αδυνατούσε να βρει.Πάντως το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

 Αυτό επιβεβαιώνεται και από την αναφορά για τη σταδιακή μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους - πέραν της εστίασης- που έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ, λέγοντας ότι οι όποιες κινήσεις γίνουν θα περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας που θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια