default-image

Έκτακτη Σύνοδος στην Ουάσιγκτον για το ελληνικό χρέος

Οικονομία
Έκτακτη Σύνοδος στην Ουάσιγκτον για το ελληνικό χρέος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σ τα μέσα Νοεμβρίου πιθανότατα στις 14 και 15 Νοεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον, σύσκεψη για την Ελλάδα. Μάλιστα, η σύσκεψη γίνεται με πρωτοβουλία του ΔΝΤ.

Στη Σύνοδο Κορυφής, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του mega στις ΗΠΑ, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και οι Ευρωπαίοι πιστωτές ενώ από ελληνικής πλευράς δεν είναι γνωστό ακόμη αν και ποιοι θα βρεθούν στις ΗΠΑ ή αν θα πρόκειται μόνο για Σύνοδος των πιστωτών.

Η άποψη της επικφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ, ότι το χρέος είναι υψηλό και μη βιώσιμο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις των Ευρωπαίων. Το Ταμείο έχει ταχθεί ενός «κουρέματος» του χρέους, κάτι που όμως δεν βλέπουν με θετικό μάτι στις Βρυξέλλες, αναφέρει η Ημερησία.

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους, πάντως, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων και κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Οκτωβρίου, στην Ουάσιγκτον.

Η Σύνοδος του Νοεμβρίου χαρακτηρίζεται σαν μια ανοικτή συνάντηση, στην οποία η κάθε πλευρά θα καταθέσει τις απόψεις της. Θα συζητηθούν όλα τα ελληνικά θέματα, όμως, στόχος θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία τόσο για το χρέος όσο και για τα κόκκινα δάνεια. Όπως είπε πηγή του Mega, "ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη μέρα". Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, πηγές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφεραν ότι η απόσταση μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης «έχει μεγαλώσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News