Οικονομία

Μόλις 81.000 οφειλέτες έχουν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό

Μόλις το 2,5% των 3,38 εκατομμυρίων φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία προχώρησε στη δήλωση του τραπεζικού του λογαριασμού, κάνοντας χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Οικονομικών για τον ακατάσχετο λογαριασμό, παρά το γεγονός ότι αυτή έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία ήδη από τα τέλη Ιουνίου. 

Σε καθημερινή βάση η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δέχεται περίπου 1.500 εγγραφές, με αποτέλεσμα ο αριθμός εκείνων που δήλωσαν τον ακατάσχετο λογαριασμό τους να ανέρχεται σε 81.000.

Σύμφωνα με τα «Νέα» πηγές της ΓΓΔΕ αποδίδουν τη συγκριτικά μειωμένη αποδοχή της εφαρμογής στο γεγονός ότι κάποιοι φορολογούμενοι είχαν ήδη δηλώσει μέσω τραπεζών -με υποβολή αίτησης στο πιστωτικό ίδρυμα- τους ακατάσχετους λογαριασμούς τους.

Πρόσθετο πρόβλημα προέκυψε και από την υποδομή της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Όσοι επιχειρούν να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή διαπιστώνουν ότι, αφού δηλώσουν τον IBAN του λογαριασμού τους, θα πρέπει να εκτυπώσουν το αποδεικτικό της αίτησης, να το προσκομίσουν στην τράπεζά τους και μετά να ενεργοποιηθεί η προστασία από ενδεχόμενες κατασχέσεις, αναφέρει το in.gr.

Ωστόσο, η μεταβατική αυτή διαδικασία θα αλλάξει και από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει πλήρης και ηλεκτρονική επικοινωνία της ΓΓΔΕ με τις τράπεζες για το ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών και η διαδικασία θα γίνεται καθολικά αυτόματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια