default-image

Ένταση και αποκλεισμός κτιρίου για την εξισωτική

Κρήτη
Ένταση και αποκλεισμός κτιρίου για την εξισωτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάσεις και διαπληκτισμούς πυροδότησε επανειλημμένα η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων των Χανίων που αποκλείστηκαν από την εξισωτική αποζημίωση.

"Κόκκινο πανί" οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠ, όπου πραγματοποιήθηκε το πρωί η διαμαρτυρία τους, καθώς η προϊσταμένη της υπηρεσίας, επέλεξε να απουσιάσει, αντί να δώσει απαντήσεις στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κτηνοτρόφων που ζητούν εξηγήσεις για τους λόγους που στερήθηκαν την εξισωτική αποζημίωση.

Οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν με αγροτικά αυτοκίνητα στον κόμβο των Μουρνιών και έφτασαν στον χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου όπου βρίσκονται τα γραφεία του οργανισμούς

Αντιπροσωπεία τους, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του Οργανισμού και έθεσε τα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις,  ο ιοποίες κορυφώθηκαν όταν κτηνοτρόφος προσπάθησε να πάρει έναν από τους υπολογιστές των γραφείων, αφού προηγήθηκε έντονη λογομαχία με τους υπαλλήλους του οργανισμού. Ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.

Σύσκεψη την Παρασκευή

Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, το τοπικό γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ ακολουθεί αυστηρή γραμμή εφαρμογής του νόμου, μη αναγνωρίζοντας σε πολλούς από τους κτηνοτρόφους το δικαίωμα να λάβουν την εξισωτική αποζημίωση, κάτι που αναγνώρισε και ο κ. Καλογερής.

Μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη στον διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση σύσκεψης την Παρασκευή στην αίθουσα του περιφερειακού Συμβουλίου στο Ηράκλειο, παρουσία των βουλευτών.

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεση πολιτική λύση και την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους, με βάση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News