default-image

"Εργασιακό μεσαίωνα" καταγγέλει το ΕΚΗ

Κρήτη
"Εργασιακό μεσαίωνα" καταγγέλει το ΕΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προκαλούν οι απανωτές καταγγελίες εργαζομένων, τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσοι και εκείνον της καθαριότητας στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".

Οι εργαζόμενοι αναφέρονται σε συνθήκες μεσαίων, με αιφνιδιαστικές και αδικαιολόγητες περικοπές των αποδοχών τους, όσο και μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές ακόμη και αυτών των πενιχρών μισθών των εργαζομένων.

Με επιστολή-παρέμβαση προς τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Πλιάκα, το εργατικό κέντρο καλεί τη διοίκηση του αερολιμένα να προασπίσει τη νομιμότητα και να προβεί σε άμεσε ενέργειες για τον έλεγχο των εταιριών που έχουν αναλάβει τον έλεγχο και την καθαριότητα στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή προς τον κ. Πλιάκα αλλά και κάθε αρμόδιο αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι συχνά είμαστε αποδέκτες καταγγελιών από  εργαζόμενους της εταιρίας φύλαξης και ελέγχου αποσκευών καθώς και των εργαζομένων του συνεργείου καθαριότητας.

Σύμφωνα με τις παραπάνω καταγγελίες οι εταιρείες συχνά-πυκνά προχωρούν αυθαίρετα σε απανωτές μειώσεις μισθών με αποτέλεσμα οι παραπάνω εργαζόμενοι να αμείβονται με μισθούς πείνας.

Δυστυχώς, όμως, η τραγική κατάσταση αυτών των εργαζομένων δεν σταματά εδώ, αφού οι εταιρίες ξεχνούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, όπως η πληρωμή των εργαζομένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές ακόμη και αυτών των πενιχρών μισθών των εργαζομένων.

Επειδή θεωρούμε ότι το Αεροδρόμιο Ηρακλείου αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της χώρας και της εθνικής οικονομίας και μάλιστα σε μια περίοδο που οι αφίξεις των τουριστών αγγίζουν το κόκκινο, ζητάμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας έτσι ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα εργασιακού Μεσαίωνα στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News