Οικονομία

Το φθινόπωρο οι αποφάσεις για την Ελλάδα

«Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τις ανάγκες της Ελλάδας, θα εξετάσουμε από κοινού τη συνολική κατάστασή του χρέους αυτό το φθινόπωρο. Με βάση τις πληροφορίες που θα έχουμε, θα λάβουμε αποφάσεις σε θέματα χρηματοδότησης», δήλωσε στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Ο Γάλλος υπουργός πιστοποίησε, πάντως, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη οικονομική, χρηματοπιστωτική και δημοσιονομική κατάσταση και αυτό της επιτρέπει να απομακρύνεται περισσότερο από τη ζώνη της καταιγίδας. «Τα πιο σκληρά μέτρα ανήκουν στο παρελθόν, αν και συμφωνώ ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες για την Ελλάδα και τους Έλληνες», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Σαπέν με τον Έλληνα ομόλογό του Γκίκα Χαρδούβελλη στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, ανέφερε πως το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την Ελλάδα όσο και για το σύνολο της Ευρώπης. Πάντως, τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται στην Ευρωζώνη.

Σχόλια