default-image

Αποφασίζουν για το νέο υποδιοικητής στην ΤτΕ

Οικονομία
Αποφασίζουν για το νέο υποδιοικητής στην ΤτΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδριάζει από το πρωί το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος υπό την προεδρεία του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να αποφασίσει για τον νέο υποδιοικητή, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Γ. Μουρμούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Συμβούλιο αναμένεται να αποδεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης και να εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την τοποθέτηση του Γιάννη Μουρμούρα στη θέση του υποδιοικητή. Η συγκεκριμένη θέση παραμένει κενή από τις 20 Ιουνίου.

Ο κ. Μουρμούρας είναι καθηγητής Μακροοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Έχει στο ενεργητικό του δεκαετή ακαδημαϊκή προϋπηρεσία σε βρετανικά πανεπιστήμια (Λονδίνο, Σαουθάμπτον, Εδιμβούργο) .

Ο Γιάννης Μουρμούρας έχει διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) και σήμερα είναι οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, και διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου.

Θεωρείται ειδήμων σε θέματα που αφορούν την Οικονομική και Νομισματική Ένωση στην Ευρώπη και είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων πάνω σε αυτό το αντικείμενο: Monetary Policy at the European Periphery (Springer 2000), Οι Νέες Προκλήσεις της Οικονομικής Πολιτικής στην εποχή του Ευρώ (Εκδ. Κριτική 2003), Η Διπλή Κρίση Δημόσιου Χρέους - Τραπεζών (Εκδ. Γερμανός 2013), Μετά τη Διπλή Κρίση (Ιούλιος 2014). Επίσης, ερευνητικές του μελέτες εντοπίζονται στη δυναμική Μακροοικονομική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News