default-image

Μέσω του νέου πτωχευτικού δικαίου ψάχνουν λύση για τα κόκκινα δάνεια

Οικονομία
Μέσω του νέου πτωχευτικού δικαίου ψάχνουν λύση για τα κόκκινα δάνεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύση για τα "κόκκινα δάνεια" αναζητεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει ελάφρυνση του ιδιωτικού τομέα από την υπερχρέωση και να επανεκκινήσει η οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής", η κυβέρνηση σχεδιάζει να "σπρώξει" τράπεζες και ιδιώτες να βρουν λύση μέσω του νέου πτωχευτικού δικαίου, το οποίο θα προβλέπει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει.

Στόχος είναι οι δύο πλευρές να καταλήγουν σε συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα και η συμφωνία να επικυρώνεται από το Ειρηνοδικείο.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να αντικρούσει τις πιέσεις της τρόικας για άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς.

Στόχος των κυβερνώντων, που αναζητούν τη χρυσή τομή ανάμεσα στις πιέσεις της τρόικας και την κοινωνική νάρκη που καλείται να αντιμετωπίσουν, είναι η όποια λύση δοθεί στο πρόβλημα της αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων να μην πλήξει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα θα συζητηθεί σε βάθος την ερχόμενη Τρίτη, σε σύσκεψη που θα γίνει με το κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και τους εκπροσώπους των δανειστών. «Το θέμα δεν αποτελεί ακόμη προαπαιτούμενο, η τρόικα δε θέτει όρους και χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπισή του, έχει την άποψη ωστόσο ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι σύντομες και αποτελεσματικές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News