default-image

Στο 3,4%- 3,5% εκτιμάται η απόδοση του 3ετούς ομολόγου

Οικονομία
Στο 3,4%- 3,5% εκτιμάται η απόδοση του 3ετούς ομολόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντολή σε διεθνείς τράπεζες για 3ετή ομολογιακή έκδοση «αναφοράς» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο έδωσε η Ελλάδα. Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ επισημαίνεται ότι η συναλλαγή αναμένεται να λάβει χώρα και να τιμολογηθεί στο άμεσο μέλλον, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους, η απόδοση αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 3,4% - 3,5%, ενώ σύμφωνα με το Dow Jones Newswires η προτεινόμενη απόδοση θα διαμορφωθεί στο εύρος του 3,5 -3,65%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει το capital.gr, ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Citi, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomura, HSBC, UBS και BNP Baribas.

Νωρίτερα δημοσιεύματα ξένων πρακτορείων ανέφεραν πως το τριετές ομολόγο θα είναι ύψους 2,5 - 3 δισ. ευρώ με το επιτόκιο να φέρεται να διαμορφώνεται κοντά στο 3%.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή η Ελλάδα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει παγκοσμίως, αλλά και το momentum που διαμορφώνει η έγκριση της δόσης του ενός δισ. ευρώ και η χθεσινή καλή πορεία της έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το βασικό σενάριο αυτό, άμεσης εξόδου στις αγορές, έχει ως στόχο να προλάβει και πιθανές παραφωνίες της Τρόικα που ξεκινούν από αύριο Πέμπτη νέο έλεγχο στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση θέλει επίσης να καλύψει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων μηνών, αλλά και να κάνει ένα ακόμα βήμα στην αποκατάσταση της καμπύλης των ομολόγων της. υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έξοδος στις αγορές έγινε τον Απρίλιο με 5ετές ομόλογο.

Τι σχολιάζουν αναλυτές

«Η Ελλάδα συνεχίζει να επωφελείται από την αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος, την αύξηση των διεθνών επενδύσεων και τη σταδιακή βελτίωση της ανεργίας και της ανάπτυξης», δήλωσε ο Alberto Gallo, επικεφαλής macro-credit ανάλυσης στην Royal Bank of Scotland, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ωστόσο, άλλοι αναλυτές εμφανίζονται πιο σκεπτικοί για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. «Δεν υπήρξε επαρκής βελτίωση των θεμελιωδών της Ελλάδας. Είναι απλώς αποτέλεσμα της υπερβολικής ρευστότητας και του κυνηγιού για αποδόσεις που επιτρέπουν την επιστροφή στην αγορά. Είναι μια ένδειξη του πόσο τρελή και ανεύθυνη είναι η τρέχουσα κατάσταση στην αγορά», τονίζει ο Ben Bennett, στρατηγικός αναλυτής της Legal & General Investment Management.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News