Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Δε θα δοθεί νέα παράταση για δηλώσεις-Στο 1 εκατ. οι εκκρεμείς

Περίπου ένα εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014 εκκρεμούν στο Taxisnet, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής, που εκπνέει τη επόμενη Δευτέρα, 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο, μέχρι και χθες Κυριακή είχαν υποβληθεί 4,7 εκατ. δηλώσεις και εκτιμάται ότι εκκρεμούν να υποβληθούν ακόμη περίπου 1 εκατομμύριο. Την ίδια στιγμή 450.000 δηλώσεις έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στο σύστημα, μεταδίδει το kathimerini.gr.

Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την παράταση που δόθηκε, σημειώθηκε μείωση στο ρυθμό υποβολής των δηλώσεων. Ο στόχος της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το σύνολο των φορολογουμένων μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιουλίου είναι επιτεύξιμος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο κάλεσε «τους Έλληνες φορολογούμενους και τους επαγγελματίες λογιστές και φοροτεχνικούς να σπεύσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις στο χρόνο που απομένει διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ώρες στις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του TAXIS είναι:

* Μέχρι τις 9:30 το πρωί

* Από τις 14:00 μέχρι τις 17:00

* Μετά τις 21:30 το βράδυ.

Σχόλια