Οικονομία

Ποιος είναι ο μισθός των "τροϊκανών"που προκαλεί ίλιγγο

Πλουσιοπάροχες οικονομικές απολάβες δίδονται στα golden boys της τρόικας,

την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν δει τα εισοδήματά τους να «εξανεμίζονται» από την πολιτική των μνημονίων. Ο Τόμσεν, και η παρέα του, θέλουν περαιτέρω μειώσεις στην Ελλάδα αλλά οι ίδιοι δεν έχουν... πρόβλημα να πληρώνονται με ιδιαίτερα υψηλές αποδοχές.

Ο Πόλ Τόμσεν είναι μόνιμος υπάλληλος του ΔΝΤ και δεν πληρώνει φόρο καθώς όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του Ταμείου εξαιρούνται από τον φόρο εισοδήματος. Οι ετήσιες αποδοχές του φθάνουν έως τα 309.000 δολάρια (242.000 ευρώ) και πληρώνονται από το ΔΝΤ, όπως και όλα τα έξοδα διαμονής, αεροπορικά εισιτήρια κ.α. για τις αποστολές του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Real News.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληρώνει τον εκπρόσωπό της στην τρόικα Ματίας Μορς και τον αντικαταστάτη του Ντέκλαν Κοστέλο. Οι μηνιαίες αποδοχές του Μορς, ο οποίος είναι στέλεχος της Κομισιόν, υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ. Αντίστοιχα θα αμείβεται και εφεξής ο Κοστέλο. Τα έξοδα του Μορς στην Αθήνα καλύπτονται από την Κομισιόν.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, δηλαδή οι ομάδες των τεχνοκρατών και υπαλλήλων της Ε.Ε. που επισκέπτονται ανά τρίμηνο την Αθήνα ή κάποια από αυτά τα τρίμηνα παραμένουν στην Ελλάδα, πληρώνονται και αυτά από την Κομισιόν με μηνιαίο μισθό από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους και τα στελέχη της Task Force, επικεφαλής της οποίας είναι ο Χορστ Ράιχενμπαχ, λαμβάνουν χρήματα επιπλέον των μισθών τους, για τις εκτός έδρας αποστολές τους, τα οποία προέρχονται από κονδύλια του ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτούνται από τα Ταμεία Συνοχής της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, πληρώνονται με επιπλέον έως 92 ευρώ την ημέρα. Η Task Force αποτελείται από 60 στελέχη-υπαλλήλους της Κομισιόν, εκ των οποίων 32 είναι εγκατεστημένοι στις Βρυξέλλες και οι υπόλοιποι 28 στα γραφεία της Αθήνας.

Κουτί Πανδώρας

Σχόλια