Οικονομία

Βρούτσης: "Εξετάζουμε νέα μείωση εισφορών κατά 1%"

«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε την περαιτέρω μείωση των εισφορών, κατά μία επιπλέον ποσοστιαία μονάδα, στο τέλος του χρόνου», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στον αθηναϊκό Τύπο.

Σε συνέντευξή του στη Real News, ο κ. Βρούτσης σημειώνει ακόμη πως «η μείωση των εισφορών θα βελτιώσει δραστικά τη συμμόρφωση των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία».

«Τυχόν νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία θα αφορά μόνο τους συνεπείς που επλήγησαν», ξεκαθαρίζει και συμπληρώνει: «Το μόνο που δικαιολογεί μια ενδεχόμενη επαναξιολόγηση της ρύθμισης που ισχύει είναι οι συσσωρευμένες συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης και ύφεσης των προηγούμενων ετών, καθώς και η έγνοια μας για όσους έχουν πραγματικά πληγεί από αυτές και προσπαθούν εντούτοις να είναι συνεπείς και να επιχειρούν».

Ο υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει ακόμη νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας ανεργίας που θα ανανεώνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς να στήνονται οι περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι στις ουρές.

Σχόλια