Οικονομία

Τζ. Ντάιμον (JP Morgan): "Στην Ελλάδα υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες"

Σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα βλέπει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, o οποίος υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό για τη χώρα να προσφέρει ένα σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στα "Νέα Σαββατοκύριακο", «στην JP Morgan δεν είμαστε φίλοι μόνο στα εύκολα. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια και θα είμαστε εδώ και στο μέλλον. Βοηθήσαμε τη χώρα να αντλήσει χρήματα από τις κεφαλαιαγορές και συνδράμαμε τις τράπεζες σε δύσκολες εποχές βοηθώντας στην ανάκαμψη».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ήμασταν μέρος της ομάδας αναδόχων που επανέφερε την Ελλάδα στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο».

Στην ίδια συνέντευξη ο Αμερικανός τραπεζίτης τονίζει ακόμη πως «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές, για να παίρνουν μελετημένες αποφάσεις και να τοποθετούν κεφάλαια χωρίς γραφειοκρατία και περίπλοκες διαδικασίες».

Προσθέτει ότι οι αγορές πιστεύουν πως υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά την ίδια ώρα «οι ελληνικές επενδύσεις πρέπει να ανταγωνιστούν άλλες παγκόσμιες ευκαιρίες».

Ο Τζέιμι Ντάιμον έχει ελληνικές ρίζες, καθώς είναι εγγονός Λάκωνα, και ξεκίνησε την καριέρα του από τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Πριν από λίγες ημέρες ο Αμερικανός τραπεζίτης ανέβαλε προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αθήνα και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς διαγνώσθηκε με καρκίνο και θα πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία.

Σχόλια