default-image

ΕΕ: Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Οικονομία
ΕΕ: Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην επιβεβαίωση ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα την οποία επικύρωσε σήμερα Παρασκευή το Eurogroup Working Group μετά την εκπλήρωση των έξι προαπαιτούμενων θα εκταμιευθεί την επομένη εβδομάδα προχώρησε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος αποσαφήνισε από τις Βρυξέλλες ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ πρόκειται να εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα μετά την εκπλήρωση των 6 προαπαιτούμενων, την οποία επικύρωσε σήμερα τηλεδιάσκεψη της Ευρωζώνης.

Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με το in.gr, θα ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) τη Δευτέρα 7 Ιουλίου.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ακόμη ότι μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη σημερινή τηλεδιάσκεψη το Eurogroup αναμένει ότι η δεύτερη δέσμη με τις υπόλοιπες έξι προαπαιτούμενες δράσεις, στην οποία όπως διευκρίνισε περιλαμβάνεται και το θέμα της ΔΕΗ, θα έχει εκπληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου, ώστε να εκταμιευθεί η άλλη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα έρθει στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την 5η αξιολόγηση που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, σημείωσε ότι στην αξιολόγηση αυτή θα εξεταστεί και το θέμα του ελληνικού χρέους, ενώ για τη διάρκειά της δεν θέλησε να προβεί σε εκτιμήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News