default-image

Πολ Τόμσεν: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, αν δε θέλετε νέα μέτρα

Οικονομία
Πολ Τόμσεν: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, αν δε θέλετε νέα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μεταρρυθμίσεις, με πρόοδο στον εκσυχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών, όπως με την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, αποτελούν μόνη λύση για να αποφευχθούν νέες περικοπές δαπανών, τονίζει σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Ο κ. Τόμσεν υποστηρίζει μάλιστα πως οι αιτίες που δεν επέτρεψαν την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο σχετίζονται με την πολιτική αναταραχή της περιόδου 2011-2012 και κυρίως στην «έλλειψη ευρείας πολιτικής υποστήριξης», που δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το imerisia.gr, ο κ. Τόμσεν εκφράζει την εκτίμηση πως οι οικονομικές συνθήκες έχουν αρχίσει να αντιστρέφονται, πως υπάρχει φως «στην άκρη του μεγάλου τούνελ», αλλά και ότι αναμένεται οικονομική ανάπτυξη στο 2014.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογραμμίζει, τέλος, τη σημασία της έγκαιρης εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ενώ αναφέρεται συγκεκριμένα στους τομείς της απελευθέρωσης της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, της μετατροπής της αδειοδότησης των επενδύσεων και της άρσης των υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News