Οικονομία

Κεφαλογιάννη: Στόχος 18,5 εκατ. αφίξεις και έσοδα 13 δισ. ευρώ από τον τουρισμό

Τις δράσεις του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κατά την τρέχουσα περίοδο, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα της κλειστής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η κ. Κεφαλογιάννη, προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου που θα αφορά, όπως είπε, την αποδοτικότερη λειτουργία ειδικών μορφών τουρισμού (ρυθμίσεις για τουριστικούς λιμένες, χιονοδρομικά κέντρα κλπ).

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ορίζεται και το θεσμικό πλαίσιο για τον αγροτουρισμό και τον οινοτουρισμό, με στόχο πάντα την καταπολέμηση της εποχικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Αυτή την περίοδο στην ειδική υπηρεσία του ΥΠΟΤ για τις επενδύσεις, όπως τόνισε η υπουργός, έχουν κατατεθεί 11 μεγάλα επενδυτικά σχέδια που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις περιοχές της Μήλου της 'Ιου και της Κέας.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία για την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών επισημαίνοντας πως το στοίχημα είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην ανοδική τροχιά, όπως αυτή καταγράφηκε το 2013. 'Άλλωστε και τα στοιχεία των αφίξεων για το πρώτο τρίμηνο του έτους έδειξαν άνοδο 23%.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης ανάφερε ότι ο σύνδεσμος έχει ήδη θέσει τον στόχο στα 18,5 εκατ. διεθνών αφίξεων και στα 13 δισ. ευρώ εσόδων, που κατά πάσα πιθανότητα όχι μόνο θα καταφέρουμε να πιάσουμε, αλλά και να ξεπεράσουμε, τόνισε.

Ο κ. Ανδρεάδης ανάφερε ότι παραμένει ζητούμενο ένα δίκαιο, σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο. Η πρόσφατη πρόταση του ΙΟΒΕ για "flat tax" 20%, (σ.σ. ενιαίο φορολογικό συντελεστή), θα αποτελούσε ένα μεγάλο άλμα, η μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο στο 6,5% αλλά και η περεταίρω μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής η επίσημη τελετή της Ανοικτής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, όπου αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια