default-image

"Βόμβες" για νοθείες λαδιού από τον πρόεδρο των τυποποιητών

Κρήτη
"Βόμβες" για νοθείες λαδιού από τον πρόεδρο των τυποποιητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Βόμβες" με πολλούς... αποδέκτες έριξε μέσω ραδιοφώνου, πριν από λίγο, ο πρόεδρος των τυποποιητών ελαιολάδου Γιώργος Ανδρεαδάκης... Τουλάχιστον 20 χιλιάδες τόνοι χύμα ελαιολάδου βρίσκονται αποθηκευμένοι, όπως είπε, στις εγκαταστάσεις των τυποποιητών σε ολόκληρη την Κρήτη. Αλλά την ίδια ώρα, πάνω από 10 χιλιάδες τόνοι ισπανικού ελαιολάδου έχουν εισαχθεί στην Κρήτη και κάποια από αυτά τα λάδια έχουν "κρητικοποιηθεί" για να διατεθούν στην αγορά σε τιμές "Κρήτης", δηλαδή από 2 έως και 2,5 ευρώ τουλάχιστον παραπάνω, από αυτές που ισχύουν για το ισπανικό προϊόν.

Την καταγγελία αυτή έκανε στη διάρκεια του αναλυτικού δελτίου ειδήσεων του Ράδιο 9,84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών και Ελαιουργών Κρήτης Γιώργος Ανδρεαδάκης, καλώντας τις αρμόδιες Αρχές να προχωρήσουν αμέσως σε ελέγχους!

Ο πρόεδρος των τυποποιητών δήλωσε ότι στην Ισπανία ο παραγωγός ελαιολάδου την περίοδο που διανύουμε δεν πληρώνεται το λάδι του πάνω από 1,80 στην κατώτατη και 2,20 ευρώ το κιλό στην ανώτατη τιμή. Αλλά την ίδια ώρα οι αντίστοιχες τιμές που ισχύουν, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεαδάκη, για τη χώρα μας στο ελαιόλαδο, κυμαίνονται από 3 έως και 3,5 ευρώ το κιλό, ενώ αντίστοιχες είναι οι διαφορές που ισχύουν στο "ράφι".

Καταλήγοντας, ο κ. Ανδρεαδάκης έκανε λόγο για πληροφορίες του Συνδέσμου Τυποποιητών, που αναφέρονται σε εκτεταμένες νοθείες και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της νέας ελαιοκομικής περιόδου.

«Ζητάμε ελέγχους και δεν έχουμε σκοπό να καλύψουμε κανέναν», τόνισε ο κ. Ανδρεαδάκης, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι ο Σύνδεσμος θα πάρει δείγματα από τα μέλη του, θα κάνει ελέγχους και, αν και εφόσον βρει το παραμικρό, θα βγει στη δημοσιότητα με επώνυμα στοιχεία.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News