Οικονομία

Συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη από τη Vodafone

Η Vodafone, με στόχο την ουσιαστική ανταπόκριση στις σύγχρονες προκλήσεις, παραμένει προσηλωμένη στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, και παρουσιάζει για ενδέκατη συνεχή χρονιά τον ετήσιο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης που αφορά στην περίοδο Απρίλιος 2012-Μάρτιος 2013.  

Στόχος του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone είναι η εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί υπεύθυνα και να κάνει αποδοτική χρήση των φυσικών πόρων, της ενέργειας και των υλικών. Ταυτόχρονα αξιοποιεί την τεχνολογία της για να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας με παράλληλα οφέλη για το περιβάλλον, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, καλύπτοντας πραγματικές σημερινές ανάγκες.

Η κ. Αγγελική Μπούρα, διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων στη Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Η συμβολή στη Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί για όλους εμάς στη Vodafone στρατηγική επένδυση και μέρος της καθημερινής μας λειτουργίας. Ο 11ος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι το επιστέγασμα της συνεχούς και συστηματικής προσπάθειάς μας να λειτουργούμε υπεύθυνα επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά μας στη λειτουργία μας και επιφέροντας παράλληλα σημαντικά οφέλη στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε».

Τα προγράμματα της Vodafone που ξεχώρισαν την περίοδο που αφορά ο Απολογισμός είναι:  

* Η ανάπτυξη και παροχή - στο πλαίσιο του προγράμματος Vodafone bsafeonline - της Youth Safe Pack, της πρώτης κάρτας σύνδεσης κατάλληλα σχεδιασμένης για παιδιά, που λειτουργεί σε όλα τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και της Vodafone Safety Net, μίας δωρεάν εφαρμογής για android smartphones, διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες κινητής επικοινωνίας, ανεξαρτήτως δικτύου, που βοηθά τους γονείς να καθορίσουν - σε συνεργασία με το παιδί τους- τη σωστή χρήση του κινητού τηλεφώνου.

* Η διάθεση έξυπνων υπηρεσιών κινητής επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (Machine to Machine - M2M): H υπηρεσία SmartEcometer PV παρέχει σε πραγματικό χρόνο, μέσω του δικτύου της Vodafone, πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του φωτοβολταϊκού συστήματος, της παραγωγής ενέργειας και του αντίστοιχου οικονομικού οφέλους Επίσης, η υπηρεσία ελέγχου κατανάλωσης φυσικού αερίου SmartEcometer Gas, δίνει τη δυνατότητα για την αξιόπιστη παρακολούθηση και έλεγχο της κατανάλωσης φυσικού αερίου, από οικιακούς και εταιρικούς καταναλωτές και προσφέρει έγκαιρη ενημέρωση για τυχόν προβλήματα λειτουργίας και σωστό προγραμματισμό κατανάλωσης, αποφεύγοντας την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

* H αξιοποίηση της τεχνολογίας της κινητής επικοινωνίας στον τομέα της υγείας, μέσα από το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone που εφαρμόζει η εταιρεία από το 2006, σε  απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, με στόχο τη δωρεάν πρόσβαση σε ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας.

* Τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο και τα κτίρια γραφείων, με αποτέλεσμα την αποτροπή εκπομπής στην ατμόσφαιρα, περισσότερων από 51.400 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

* Η στήριξη, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας που δημιούργησε η Vodafone σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου το 2003 και έχει ήδη περιθάλψει περισσότερα από 55.000 παιδιά πανελλαδικά.

Ο 11ος Απολογισμός της Vodafone, κατατάσσεται για 4η συνεχή χρονιά μετά από έλεγχο ανεξάρτητου φορέα, στο επίπεδο εφαρμογής Α+ των δεικτών GRI (Έκδοση 3.1), και το περιεχόμενο του διασφαλίζεται, σύμφωνα με το Πρότυπο ΑΑ1000, ώστε να ανταποκρίνεται στις αρχές της συμμετοχικότητας, ουσιαστικότητας και ανταπόκρισης.

Τόσο ο τελευταίος (11ος), όσο και οι προηγούμενοι Απολογισμοί της Vodafone είναι διαθέσιμοι στο vodafone.gr/sustainability. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο sustainability.gr@vodafone.com ή να στείλουν γραπτό μήνυμα (SMS), χωρίς χρέωση από κινητό Vodafone στο 1256.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια