default-image

Μετά τις 24 Ιουνίου στο TAXISNET τα στοιχεία για τους τόκους καταθέσεων

Οικονομία
Μετά τις 24 Ιουνίου στο TAXISNET τα στοιχεία για τους τόκους καταθέσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις 24 Ιουνίου αναμένεται να εισαχθούν στο TAXISNET τα στοιχεία που θα αποστείλουν οι τράπεζες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναφορικά με τους τόκους που θα πρέπει να δηλώσουν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1) οι φορολογούμενοι.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, τα στοιχεία από τις τράπεζες για τους δικαιούχους και τα ποσά των τόκων που θα συμπληρωθούν αυτόματα στις δηλώσεις των φορολογούμενων, θα παραληφθούν από την ΓΓΠΣ μεθαύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΓΓΠΣ η μεταφόρτωση των στοιχείων αυτών στο TAXISNET θα απαιτήσει τουλάχιστον 10 ημέρες, δηλαδή οι φορολογούμενοι θα δουν τα ποσά των τόκων προσυμπληρωμένα στο Ε1 περίπου μια εβδομάδα πριν λήξη η καταληκτική προθεσμία υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Πρέπει να σημειωθεί πως μόλις το 8% των φορολογούμενων φυσικών προσώπων εκτιμάται πως έχουν τόκους καταθέσεων άνω των 250 ευρώ και ως εκ τούτου η διαδικασία δεν θα καθυστερήσει.

Την ίδια ώρα, αύριο Πέμπτη αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο εμπεριέχεται η τροπολογία που προβλέπει πως οι τόκοι καταθέσεων θα εγγράφονται στο έντυπο Ε1 μόνο εάν ξεπερνούν τα 250 ευρώ.

Θα ακολουθήσει η απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη -μάλλον την επόμενη Δευτέρα -η οποία θα ρίχνει φως στο τι θα ισχύσει με τους συνδικαιούχους των λογαριασμών.

Σε αυτή θα αναφέρεται ότι θα πρέπει να δηλωθεί το "πραγματικό γεγονός", δηλαδή να αναγραφούν οι τόκοι στο Ε1 εκείνου στον οποίο ανήκουν οι καταθέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News