default-image

Χάνεται το ειδικό επίδομα στήριξης τέκνων για χιλιάδες

Οικονομία
Χάνεται το ειδικό επίδομα στήριξης τέκνων για χιλιάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστηρότερα γίνονται τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία υπολογίζεται το ειδικό επίδομα πολυτέκνων  και το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων της ΕΛ.Τ.Ε., αναμόρφωση του Οργανισμού του Ν.Σ.Κ. και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η συγκριμένη ρύθμιση αποσκοπεί στην αποσαφήνιση της έννοιας του οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο υπολογίζεται το ειδικό επίδομα πολυτέκνων του ν. 4141/2013 και το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων του ν. 4093/2012.

Συγκεκριμένα, πλέον στην έννοια του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή και ανεξαρτήτως τρόπου φορολόγησης.

Έτσι, θα περιλαμβάνονται τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα, όπως το ΕΚΑΣ, τα εφάπαξ των ασφαλιστικών ταμείων, το επίδομα ανεργίας, οι αποζημιώσεις απολύσεων, τα επιδόματα και οι συντάξεις των αναπήρων, οι τόκοι καταθέσεων, τα μερίσματα από μετοχές, κ.ά.

«Η προσθήκη αυτή είναι αναγκαία προκειμένου η δημοσιονομική δαπάνη να ανταποκριθεί στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό», τονίζεται στο κείμενο του νομοσχεδίου.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News