default-image

ΔΝΤ: Ενέκρινε δάνειο 1,7 δισ. δολαρίων στην Τυνησία

Οικονομία
ΔΝΤ: Ενέκρινε δάνειο 1,7 δισ. δολαρίων στην Τυνησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "πράσινο φως" για χρηματοοικονομική συνδρομή προς την Τυνησία για μια περίοδο δύο ετών έδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ενέκρινε τη χορήγηση δανείου προς την Τύνιδα, ύψους 1,7 δισ. δολαρίων, με σκοπό να υποστηρίξει την πολιτική μετάβαση στη χώρα αυτή μετά και την πτώση του προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι τον Ιανουάριο του 2011.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί τα 188 κράτη-μέλη του, διευκρίνισε μέσω ανακοίνωσής του ότι μια πρώτη δόση του δανείου, ύψους 150,2 εκατ. ευρώ, είναι άμεσα διαθέσιμη προς εκταμίευση, ωστόσο - βάσει και της συνήθους πρακτικής του Ταμείου - οι επόμενες δόσεις δε θα εκταμιευθούν εάν η Τύνιδα δεν προχωρήσει στην εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν για να "σταθεροποιηθεί" η οικονομία της χώρας αυτής της βόρειας Αφρικής.

Μετά την ύφεση που καταγράφηκε το 2011 και την ανάκαμψη του 2012, το ΑΕΠ της Τυνησίας αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος με ταχύτερο ρυθμό, που προσδοκάται ότι θα φτάσει το 4%, κατά την πρόβλεψη του ΔΝΤ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News