Οικονομία

Κίνα καλεί Κρήτη

Άμεσος δίαυλος για την προώθηση κρητικών αγροτικών προϊόντων στην αχανή αγορά της Κίνας άνοιξε σήμερα με την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε κρατικούς λειτουργούς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και στη διοίκηση της ΕΑΣΗ.

Η πρώτη αυτή συμφωνία αφορά στην αγορά ελαιολάδου ,η ακριβής ποσότητα της οποίας θα αποφασιστεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Η Κινεζική αντιπροσωπέια εκδηλώνει έντονο ενδιαφερον και για το κρητικό κρασί ενώ αυριο επισκέπτεται το δήμο Γορτυνας αναζητώντας νέες συμφωνίες για αγροτικά προιόντα.

Οι κινέζοι έφτασαν το πρωί στο Ηράκλειο και αμέσως επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΗ στο τυποποιητήριο ελαιολάδου της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου και ακολούθησε η μετάβαση και η ξενάγηση τους στο συνεταιριστικό οινοποιείο της Παληανής, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι απ΄ότι είδαν και βέβαιοι για την υπογραφή ανάλογων συμφωνιών και σε μεγάλες ποσότητες λαδιού καθώς επίσης και στην αγορά άλλων προϊόντων που διαχειρίζεται η οργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ανδρέας Στρατάκης, τα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου συνόδεψαν και ξενάγησαν το πρωί, τους κινέζους, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του τυποποιητηρίου ελαιολάδου στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

Ο εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας ελαιολάδου και ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης, έβαλαν τις υπογραφές και έδωσαν τα χέρια, τονίζοντας ότι γίνεται ένα πρώτο ξεκίνημα, σαν αρχή γνωριμίας του ελαιολάδου της οργάνωσης από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

"Είναι η αρχή. Θα υπάρξουν σύντομα μεγαλύτερες ποσότητες", είπε στη "Ν.Κρήτη" ο επιχειρηματίας. "Η Κίνα είναι μια μεγάλη αγορά. Και ενδιαφέρεται για τα προϊόντα σας", είπε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας προς το παρόν να δώσει περισσότερες πληροφορίες"...

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης δήλωσε τη βεβαιότητα του ότι δεν θα αργήσουν να κλειστούν συμφωνίες για μεγαλύτερες ποσότητες.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια