default-image

"Πάγωμα πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μέχρι το 2015"

Οικονομία
"Πάγωμα πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μέχρι το 2015"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών κυρίως της πρώτης κατοικίας.

«Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ηρακλείου Κώστας Αράπογλου τόνισε ότι αν ενεργοποιηθεί η διαδικασία πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, τότε θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με μεγάλο αριθμό αστέγων.

»Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει δώσει παράταση στους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του 2013, ωστόσο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση συζητά την προετοιμασία του θεσμικού πλαισίου για την επαναφορά των πλειστηριασμών.

»Είναι φανερό, όμως, ότι ένα τέτοιο σενάριο θα αποτελέσει πραγματικό εφιάλτη για εκατομμύρια νοικοκυριά και τεράστιο πρόβλημα στην αγορά ακινήτων, ενώ ανακύπτουν οι φόβοι πως θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά αστέγων. Σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου, ωστόσο, αν ξεπαγώσει η διαδικασία των πλειστηριασμών, θα καταρρεύσει ό,τι έχει απομείνει στον κλάδο των ακινήτων, καθώς οι τιμές θα πέσουν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να χάσει ακόμη περισσότερα από μια τέτοια απόφαση».

O βουλευτής Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση για τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν και τις άμεσες ενέργειές τους, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή, επισημαίνοντας από την πλευρά του ότι θα πρέπει να επεκταθεί το πάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News