default-image

Ενεργοποιούνται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Οικονομία
Ενεργοποιούνται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από καθυστέρηση μηνών αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (Κ.Ε.Φ.Υ.) στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα σε Μοίρες, Τυμπάκι, Χερσόνησο, Αρκαλοχώρι και Καστέλι, υπό τη προϋπόθεση βέβαια ότι οι Δήμοι Φαιστού, Μινώα και Χερσονήσου αντίστοιχα έχουν προετοιμαστεί να υποδεχτούν την on line σύνδεση και να προσφέρουν  υπηρεσίες φορολογικές στους δημότες τους σε οργανωμένα και σύγχρονα καταστήματα-γραφεία. 

Η διαδικασία «ενεργοποίησης» αφορά τη σύνδεσή των Κ.Ε.Φ.Υ. με τις 2 πλέον εφορίες που λειτουργούν στη πόλη του Ηρακλείου και  η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, από συνεργείο τεχνικών του Υπουργείου Οικονομικών που θα μεταβούν από την Αθήνα, προκειμένου  να ολοκληρώσουν την Τετάρτη 12 Ιουνίου τις συνδέσεις και των 5 Κ.Ε.Φ.Υ. του νομού. 

Την ικανοποίησή του ήδη εξέφρασε ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο ποιος δήλωσε ότι: «με τη λειτουργία των Κ.Ε.Φ.Υ. ενισχύεται η στήριξη στους κατοίκους της περιφέρειας του νομού Ηρακλείου παρά την καθυστέρηση και την αρχική απογοήτευση των τοπικών κοινωνιών και όλα αυτά  βέβαια παράλληλα με την απαραίτητα σωστή λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και των οικονομικών υπηρεσιών γενικότερα».

Σύμφωνα με τον Βουλευτή από  τον Ιανουάριο που έκλεισαν οι ΔΟΥ, έχει δημιουργηθεί σοβαρή αναστάτωση και πολλά προβλήματα ως προς την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων οι οποίοι διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την εξυπηρέτησή τους. Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, τα οποία θα συνδεθούν άμεσα και θα μπορούν πλέον να καλύπτουν πλήθος φορολογικών συναλλαγών.

Έτοιμα είναι για να λειτουργήσουν τα Κ.Ε.Φ.Υ. Αρκαλοχωρίου, Καστελίου καθώς και Χερσονήσου όπως ενημέρωσαν τον Λευτέρη Αυγενάκη  οι Δήμαρχοι Ζαχαρίας  Καλογεράκης και Ζαχαρίας  Δοξαστάκης αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News