Οικονομία

Βλέπουν σχέδιο για την εξαφάνιση τους οι μικρομεσαίοι (Ηχητικό)

Απαράδεκτη θεωρούν τα μέλη της ΟΕΒΕΝΗ την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει την προκαταβολή φόρου επόμενης χρήσης των επιχειρήσεων από 55% και 80%, αναλόγως του μεγέθους και του τζίρου τους, που είναι μέχρι σήμερα, σε 90% για όλες τις επιχειρήσεις.

Η είδηση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου καθώς, όπως λένε, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία έρχεται να εξισώσει φορολογικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εκείνες μεγάλου μεγέθους, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, είναι σαν να λέει στις μικρές επιχειρήσεις να κλείσουν.

Επιστολή του προέδρου της ΟΕΒΕΝΗ προς τους βουλευτές του νομού από τους οποίους ζητούν την παρέμβαση τους και καταγγελίες ότι τα όποια μέτρα ανάκαμψης αφορούν τις επιχειρήσεις που δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα καθώς πρόθεση τους είναι ο αφανισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δείχνουν να διευκολύνουν μόνο τις επιχειρήσεις που στέκονται οικονομικά στα πόδια τους, λες και εκτελούν σχέδιο που περιλαμβάνει τον αφανισμό των μικρομεσαίων λέει στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Γιώργος Χατζηδάκης.

 Την διευκρίνιση των όποιων προθέσεων ή αποφάσεων της κυβέρνησης  ζήτησε αμέσως  όπως είπε παρεμβαίνοντας στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην ερώτηση του μάλιστα αναφέρει:

 «Η εξέλιξη αυτή θεωρείται απαράδεκτη, ακριβώς επειδή θα εξισώσει φορολογικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εκείνες μεγάλου μεγέθους. Ακριβώς επειδή τα οικονομικά μεγέθη, άρα και οι φοροδοτικές δυνατότητες, των επιχειρήσεων δεν είναι τα ίδια παρακαλούμε όπως παρέμβετε προκειμένου η προκαταβολή φόρου να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, αν όχι και να μειωθεί για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες όπως είναι κοινώς γνωστό, αγωνίζονται υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, να επιβιώσουν».

Σχόλια