Οικονομία

Από τα 250 ευρώ υποχρεωτική η αναγραφή των τόκων

Η αναγραφή στη φορολογική δήλωση του εισοδήματος από τόκους είναι υποχρεωτική μόνο από το ποσό των 250 ευρώ και άνω, ξεκαθάρισε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι το 90% περίπου, των καταθετών, τίθεται εκτός αυτής της υποχρέωσης, καθώς έχει μικρότερα ετήσια έσοδα από το συγκεκριμένο ποσό.


Σε ό,τι αφορά τη δήλωση των τόκων από τις καταθέσεις, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι γίνεται προσπάθεια να πάρει αυτά τα στοιχεία από τις τράπεζες, ώστε να συμπληρωθούν στο Ε1, ωστόσο μέχει να επιτευχθεί συμφωνία, οι φορλογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να πάνε στις τράπεζες ώστε να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τους τόκους που τους έχουν καταβληθεί.

«Πιστεύω ότι από τις μεγαλύτερες τράπεζες τουλάχιστον αλλά το πιο πιθανό είναι από όλες να έχουμε τα στοιχεία ώστε να μπορέσουμε να τα συμπληρώσουμε στο Ε1», ανέφερε.

Για τις περιπτώσεις πολλών δικαιούχων σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, είπε ότι οι φορολούμενοι καλούνται να αποφασίσουν για το ποιος από αυτούς θα δηλώσει τους τόκους των καταθέσεων.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι έως σήμερα έχουν κατατεθεί 12.000 φορολογικές δηλώσεις και υποστήριξε ότι εφέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν μικρότερο φόρο, σε σύγκριση με τον περυσινό.

πηγή:in.gr

Σχόλια