default-image

"Η κυβέρνηση προσπαθεί να επισπεύσει την επιστροφή στην αναπτυξιακή πορεία"

Οικονομία
"Η κυβέρνηση προσπαθεί να επισπεύσει την επιστροφή στην αναπτυξιακή πορεία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, τόνισε πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να επισπεύσει την επιστροφή στην αναπτυξιακή πορεία, δουλεύοντας σε δύο βασικά πεδία, την ομαλή λειτουργία του επιβαρημένου ιδιωτικού τομέα και την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης».

Ειδικότερα ο υπουργός αναφέρθηκε στις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις του φορολογικού μηχανισμού και στην εγκατάσταση του νέου TAXIS, που θα απαλλάξει, όπως είπε, μακροπρόθεσμα και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Περιφέρειας από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στη ΔΥΟ Μεγάλων Επιχειρήσεων που εδρεύει στην Αθήνα. Διαβεβαίωσε ακόμη πως το δημόσιο έστω και σταδιακά θα πάψει να "διαφεντεύει" και θα αρχίσει να υπηρετεί τον πολίτη και τον επιχειρηματία ενώ για την επίσπευση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που εκτελείται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, υποστήριξε ότι αναμένεται να έχει τεράστια συνεισφορά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Ανέφερε πως «η χώρα μας αντιμετώπιζε όχι μόνο με καχυποψία, αλλά πολλές φορές με εχθρότητα την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα. Πληρώσαμε, όμως, πολύ ακριβά αυτές τις αντιλήψεις και πολιτικές επιλογές», πρόσθεσε, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς, όπως σημείωσε, «η χώρα παρά τις πληγές της, αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο ισχυρή και πολύ πιο αξιόπιστη από ό,τι ήταν πριν ακριβώς ένα χρόνο και έχει διανύσει περισσότερο από τα 2/3 της απόστασης όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και περισσότερο από τα 3/4 της απόστασης όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα».

Όπως είπε, για την κυβέρνηση συνεργασίας η σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα, εξηγώντας πως «οι πρώτες θετικές ενδείξεις ανάσχεσης της ύφεσης και της ανεργίας δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε». Όπως είπε, «κάθε μέρα γίνονται πολλά, αλλά πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν».       

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News