default-image

Το Ταμείο επανέρχεται στην ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους

Οικονομία
Το Ταμείο επανέρχεται στην ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΔΝΤ επανήλθε απόψε στην ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους. «Οι δικές μας εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος» δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος επικοινωνίας του Ταμείου κ. Τζέρι Ράις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Παρά ταύτα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε ότι δεν προβλέπει να γίνουν «νέες συζητήσεις για τη συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI) σε αυτή τη φάση». Παράλληλα ξεκαθάρισε, απαντώντας σε ερώτημα έλληνα ανταποκριτή, ότι το ΔΝΤ δεν θα δεχθεί κούρεμα στα δάνεια που έχει δώσει προς την Ελλάδα, ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι στην πλευρά των Ευρωπαίων.

Όσον αφορά στην αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, ο κ. Ράις είπε ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα στις 4 Ιουνίου, για εργασίες που θα διαρκέσουν όπως συνηθίζεται 2 εβδομάδες, ενώ επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα θα είναι και πάλι ο κ. Πόουλ Τόμσεν. «Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και στην τήρηση όσων προβλέπει», σημείωσε ο κ. Ράις.

Οι πληροφορίες αυτές από την έδρα του ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνουν τις φήμες περί τεχνικής αποκλειστικά αξιολόγησης καθώς το Ταμείο προαναγγέλλει ουσιαστικά  την άφιξη και των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, πιθανότατα μόλις ολοκληρωθεί η δουλεία των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης.

Εντωμεταξύ, η συνεδρίαση για την έγκριση της εκκρεμούσας δόσης ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αναμένεται στις 31 Μαΐου.  

"Το ΔΣ εμπιστεύεται την Λαγκάρντ"

Για το δικαστικό θέμα, τέλος, της κυρίας Λαγκάρντ στη Γαλλία, ο κ. Ράις ανέφερε απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ ενημερώθηκε για την κατάσταση και εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Γενική Διευθύντρια.  

Πηγή: tovima

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News