default-image

Ντάισελμπλουμ: Ελάφρυνση του χρέους το 2014

Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Ελάφρυνση του χρέους το 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έναν χρόνο, περίπου, δηλαδή πριν από το καλοκαίρι του 2014, θα αποφασιστεί ποια μορφή θα λάβει η νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπό τον όρο φυσικά ότι η χώρα μας θα έχει τηρήσει στο μεταξύ τις δεσμεύσεις της.

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ,ο οποίος αποκάλυψε ότι νωρίτερα, μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, θα αποφασιστεί και αν η Ελλάδα θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί τη δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για να διαγράψει έως και 50 δισ. χρέους.

 Ο κ. Ντάισελμπλουμ δηλώνει ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της Ελλάδας στην εφαρμογή του Μνημονίου και καλεί την Κομισιόν να επιδείξει ευελιξία και για τη χώρα μας, χωρίς να απαιτήσει την εφαρμογή νέων δημοσιονομικών μέτρων το 2015-16.

Εντωμεταξύ, σε άλλη συνέντευξή του, αυτή την φορά στα Νέα, ο κ. Νταισελμπλουμ, τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς, υπέρ της πιο χαλαρής εφαρμογής των μέτρων λιτότητας στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Γερούν Ντάισελμπλούμ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις προόδου της ελληνικής οικονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News