Οικονομία

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.


Η ενέργεια και η φορολογική πολιτική θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης .


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα αξιολογήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας και στην ανάπτυξη των δικτύων, με σκοπό να τεθεί τέλος μέχρι το 2015 στην απομόνωση ορισμένων κρατών-μελών από τα ευρωπαϊκά δίκτυα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. 

Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα των τιμών και του υψηλού κόστους της ενέργειας. Οσον αφορά στον τομέα της φορολογίας, στο επίκεντρο θα τεθεί η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κοστίζουν στην ΕΕ περί το 1 τρις ετησίως.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να καλέσει σε ταχεία πρόοδο σε μια σειρά από ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών, τη φορολόγηση των εισοδημάτων από αποταμιεύσεις και την καταπολέμηση της απάτης στην καταβολή του ΦΠΑ.


«Σταθεροποιήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη. Σταθεροποιούμε τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Έτσι πολεμάμε και έτσι θα νικήσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, χτες, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για το ταξίδι του και τις επαφές του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, «η μεγάλη πληγή είναι η ανεργία και ο νους μας, οι προσπάθειές μας εκεί κατευθύνονται: στο να βρεθούν, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, θέσεις εργασίας».

Σχόλια