default-image

Σήμερα η απόφαση για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών

Οικονομία
Σήμερα η απόφαση για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις Εφορίες, αναμένεται σήμερα,  η υπουργική απόφαση με τις αναλυτικές οδηγίες για τον νέο τρόπο εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών των φορολογουμένων προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον ν. 4152/2013 οι οφειλές φορολογουμένων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως τις 31/12/2012 μπορούν πλέον να εξοφλούνται μέχρι και σε 48 δόσεις και με μειωμένες προσαυξήσεις.

Ειδικότερα, όσοι θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 48 δόσεις θα απαλλάσσονται από το 25% των προσαυξήσεων, όσοι θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 36 δόσεις θα απαλλάσσονται από το 30%, όσοι θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 24 δόσεις από το 35%, όσοι θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 12 δόσεις από το 40%, ενώ αν πληρωθεί η οφειλή εφάπαξ απαλλάσσεται από το 50% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

 Η προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής με την οποία θα επιβαρύνονται οι οφειλές που θα υπαχθούν στη ρύθμιση από 1/1/2013 θα είναι 8,75%.

Μεγαλύτερο αριθμό δόσεων από τις 48 θα μπορούν να εξασφαλίσουν όσοι φορολογούμενοι αποδεδειγμένα τις χρειάζονται, ωστόσο στην περίπτωσή τους δεν θα υπάρχουν μειωμένες προσαυξήσεις

. Σε κάθε περίπτωση για να επωφεληθούν οι φορολογούμενοι από το ευνοϊκό καθεστώς πρέπει να είναι ενήμεροι για οφειλές μετά την 1/1/2013.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News