default-image

"Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα", λέει ο Α. Σαμαράς από την Κίνα

Οικονομία
"Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα", λέει ο Α. Σαμαράς από την Κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κινέζικη Ακαδημία Επιστημών και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του «ελληνικού success story».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε διακρατικές συμφωνίες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της ναυτιλίας, αλλά και επενδύσεις κινεζικών κολοσσών στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα κέρδισε ξανά την αξιοπιστία της, κάτι που πέρυσι δεν ήταν καθόλου δεδομένο», τόνισε ο κ. Σαμαράς. Αυτό φαίνεται, όπως σημείωσε, από τη μείωση των spread και από τις εκτιμήσεις των αγορών. 

«Δε θα ήμουν εδώ αν δεν είχαμε στην Ελλάδα αλλάξει ρότα. Δε θα ήμουν εδώ αν δεν μπορούσα να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω πως μπορούμε να επιταχύνουμε και να χτίσουμε πάνω σε ό,τι δούλεψε. Κι ό,τι δε δούλεψε μπορούμε να το φτιάξουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία λόγω της κρίσης, στη μείωση του ΑΕΠ περίπου κατά 25%, αλλά και στην ιδιαίτερα υψηλή ανεργία που αγγίζει το 27% και στους νέους το 60%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News