default-image

Στην Κίνα ο Σαμαράς

Οικονομία
Στην Κίνα ο Σαμαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την Κίνα αναχώρησε τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών πολιτικών σχέσεων, αλλά και την προσέλκυση κινεζικών κεφαλαίων και την ώθηση στις επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές.

Το Μαξίμου προσδοκά στην υπογραφή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, διακρατικών και επιχειρηματικών συμφωνιών, με επίκεντρο την περαιτέρω αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά ως βασικής πύλης εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη, αλλά και άλλα  περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας, για την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων όπως ελαιόλαδο, κρασί, γουναρικά και μάρμαρα. 

Το πρόγραμμα των επαφών του πρωθυπουργού αναλυτικά:

Ο πρωθυπουργός την Πέμπτη 16 Μαΐου θα βρίσκεται στο Πεκίνο, όπου, μεταξύ άλλων, θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κεκιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ελληνοκινεζικό Business Forum, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας κ. Ζιανγκ Ντεγιάνκγ και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Χαντζόου, όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum, ενώ στη συνέχεια μεταβαίνει στην Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο πρωθυπουργός θα έχει μεγάλο αριθμό κατ' ιδίαν συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής κινεζικών επιχειρηματικών Ομίλων.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, ο πρωθυπουργός αναχωρεί για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Αργά το βράδυ της Κυριακής θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Από κυβερνητικής πλευράς, τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, ο Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας, καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Λαζαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος Στ. Παπασταύρου και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Γ. Μουρούτης.

Ποιοι επιχειρηματίες συνοδεύουν τον Σαμαρά στην Κίνα

Εβδομήντα τρία ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Μεταξύ των ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Eπιμελητηρίων κ. Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και του ομίλου Γιαννίδη Α.Ε. και VITEX, εταιρεία χρωμάτων κ. Κ. Γιαννίδης.

Ο κ. Π. Χριστοδούλου, διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Κ. Βουσβούνης, γενικός διευθυντής Global Corporate & Investment Banking της EUROBANK, ο κ. Σπ. Παπασπύρου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο κ. Σ. Παλιός, διευθυντής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Diana Shipping Inc. / Diana Containerships Inc, ο κ. Αλ. Ιωάννου, μέλος του Δ.Σ. Κατώγι Στροφιλιά Οινοποιεία & Αμπελώνες, ο κ. Αρ. Κεφαλογιάννης, διευθύνων Σύμβουλος της GAEA Olive Oil προϊόντα, ο κ. Εμμ. Δομαζάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CRETA FARMS.

Επίσης, ο κ. Ι. Γιώτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. NOURISHING ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ο κ. Ευστ. Μαρούσης, σύμβουλος επιχειρήσεων ΔΕΛΤΑ Α.Ε. / VIVARTIA, ο κ. Π. Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ο κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΤΕΜΕΣ Α.Ε. - Costa Navarino.

Ο κ. Μ. Καμπουρίδης, διευθύνων σύμβουλος Dolphin Capital Investors Land & Real Estate Investments, η κ. Μαρία Θεοφανοπούλου, γενική διευθύντρια International Publications Ltd και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΑΤΤΑ, ο κ. Γ. Βερνίκος, πρόεδρος Vernicos Yachts Θαλάσσιος τουρισμός / σκάφη αναψυχής και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο κ. Αλ. Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του ομίλου Aldemar, η κυρία Μάρη Δασκαλαντωνάκη, διευθύνουσα σύμβουλος DASKALANTONAKIS GROUP, ο κ. Ευρ. Δοντάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ.

Ο κ. Οδ. Αθανασίου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Lamda Development, ο κ. Αθ. Πότσης, Senior Manager της "Ευρωπαϊκά Συστήματα Αισθητήρων - Aerospace", ο κ. Γ. Λινάτσας, διευθύνων σύμβουλος Axia Ventures Group, ο κ. Θ. Φέσσας, πρόεδρος της Quest Συμμετοχών.

Ο κ. Δ. Βατικιώτης, γενικός διευθυντής ATCOM, ο κ. Ευάγ. Χαϊδάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ο κ. Γ. Μποτζάκης, εκπρόσωπος της εταιρείας "Μποτζάκης Α.Ε.", ο κ. Λ. Κρανιάς, πρόεδρος της AVANTI FURS και ο κ. Κ. Κουσκούκης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας.

Ακόμη υπάρχει εκπρόσωπος της Intralot, της Mediterra, της BIG SOLAR S.A., της FOLLI - FOLLIE, των ταξιδιωτικών γραφείων Αμφιτρίων Odyssey Travel Ltd και Travel Plan, της CIP Holding AG και της Yingli Green Energy Greece Sales GmbH.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News