default-image

Ανταλλαγή σπόρων η απάντηση στα μεταλλαγμένα

Οικονομία
Ανταλλαγή σπόρων η απάντηση στα μεταλλαγμένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εποχές κρίσης, η διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών είναι υπόθεση ζωής, ελευθερίας, αυτάρκειας μα και αξιοπρέπειας αναφέρει ο ομάδα Σπορίτες σε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι επιθυμεί για τον καθένα να αποκτήσει ένα σπορίτη από τη γλυκύτατη ντομάτα και το μυρωδάτο αγγούρι των παιδικών χρόνων. Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 12:00 μμ, στο δημοτικό κήπο Χανίων, καλεί τους πολίτες να φέρουν τους παραδοσιακούς σπόρους τους, για να τους ανταλλάξουν και να μπορέσουν όλοι να παραμείνουν στον αληθινό δρόμο της Φύσης, μακριά από υβρίδια και μεταλλαγμένα.

Σημειώνεται ακόμη:

"Η διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών σε αυτούς τους περίεργους καιρούς είναι υπόθεση ζωής, ελευθερίας, αυτάρκειας μα και αξιοπρέπειας. Ο περσινός σπόρος ήταν το προζύμι των προγόνων μας και το προζύμι αυτό σήμερα θα μας βοηθήσει να σωθούμε μα και να σώσουμε τον πλανήτη. Ας φυτέψουμε αυτούς τους σπόρους σε υγιή γη, μακριά από τη θηριωδία των πολυεθνικών και τη απληστία των κερδοσκόπων. Με το πατεντάρισμα των σπόρων, συντελείται ένα τεράστιο έγκλημα στην κοινωνία μας καθώς τα τελευταία χρόνια, με όπλα το φόβο για τις ασθένειες και τις ψεύτικες υποσχέσεις για αντιμετώπιση της πείνας, καταστρέφουν κάθε κύτταρο ζωής. Σε λίγο καιρό, αν θέλουν θα μας δίνουν να φάμε καθώς δεν θα έχουμε δικαίωμα να μυρίσουμε και να γευτούμε τη γη μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να χαρίζουμε και να ανταλλάσσουμε σπόρους που διαθέτουν αποδεδειγμένα αναπαραγωγική ικανότητα. Οφείλουμε να διαφυλάττουμε μέχρι θανάτου το προζύμι των προγόνων μας για να φτάσει σώο και υγιές στα χέρια των παιδιών μας. Πρέπει να αποτελέσουμε και εμείς μια δύναμη που θα αντισταθεί έμπρακτα στις οικονομικές εξουσίες που έχουν σαν στόχο να διαφεντεύουν τα πάντα. Δεν επιτρέπεται να αγοράζουμε υβρίδια και μεταλλαγμένα φυτά καθώς και να τα φροντίζουμε με καρκινογόνα δηλητήρια.

Η ομάδα Σπορίτες εύχεται για τον καθένα μας να αποκτήσει ένα σπορίτη από τη γλυκύτατη ντομάτα και το μυρωδάτο αγγούρι,  να το χαρεί ο ίδιος μαζί με τα παιδιά του και να το μοιραστεί με το γείτονα του. Οι αληθινές χαρές δεν αντικαθίσταται από δηλητηριασμένες ποσότητες long-life που καταλήγουν στο πιάτο μας.

Ας επιστρέψουμε πίσω στο δρόμο που χάσαμε όσο μακρινός κι αν φαντάζει"!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News